Perfect­ionisme­coaching

Herken je het gevoel van alles supergoed willen doen, altijd denken en piekeren of moeilijk kunnen kiezen? Keihard werken, drukdruk in de ratrace van “van-alles-moeten” en maar heel weinig tijd om “iets-te mogen”? Of is er iets dat je tegenhoudt om eraan te beginnen: uitstelgedrag als een soort van ontsnappingsroute? Geen ademruimte om je rustige zelf te zijn. Dan is perfectionismecoaching misschien iets voor jou.

Groeiplek wil jou inzicht geven in het patroon achter perfectionisme dat leidt tot piekeren, twijfelen en uitstellen. Tijdens de coaching word  je innerlijke criticus je grootste supporter, die je inspireert om te doen wat je nu nog niet durft. Je onbezorgde, creatieve en spontane kant krijgt ruimte, zodat je moeiteloos in actie komt en weer kan genieten van goed (genoeg) zijn in wat je doet.

OCP - methode i.s.m. het Ontwikkelings­instituut

Perfectionismecoaching of OCP (Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme) werd ontwikkeld door Marcel Hendrickx van het Ontwikkelingsinstituut.  De coaching heeft als doel de balans tussen ratio en emotie, tussen denken en voelen, te herstellen. Je intuïtieve buikgevoel krijgt terug de aandacht en ruimte die het verdient, naast je rationele denkvermogen. Perfectionismecoaching is een vorm van mental coaching omdat we gebruik maken van visualisatie en verbeelding. Zo versterken we je intuïtieve, mentale kracht. Dat leidt tot zelfvertrouwen, rust en creativiteit terwijl je toch zelfbewust doelen nastreeft en successen behaalt.

Perfect­ionisme­coaching bij Groeiplek

In vijf à tien individuele sessies coach ik je voorbij perfectionisme, naar meer zelfvertrouwen. Zo kan je weer heel naturel jezelf zijn en je hart volgen: rustig, zelfverzekerd en in balans.

Prof. Luyten van de KULeuven onderzocht de impact van de OCP – methode.

Je vindt hier een samenvatting van de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de perfectionismecoaching word je – stilaan -:

  • trots op wie je bent en wat je doet
  • zeker van jezelf en van je doelen
  • overtuigd van je kwaliteiten en je waarde
  • realistisch in je streven naar kwaliteit
  • attent voor de juiste balans tussen rust en inzet

Heb je nog vragen?
Wil je graag kennismaken?

Contacteer me op het nummer 0472 60 48 96 of mail naar

info@groeiplek.be